Systrarna Kallur

Tvillingsystrarna Susanna och Jenny Kallur föddes den 16 februari år 1981 i Huntington i New York, USA. De är båda två framgångsrika häcklöpare och har under hela sin karriär tävlat för Falu IK, då de är uppvuxna i Falun, Sverige. Anledningen till att de är födda i USA och inte i Sverige är för att deras pappa Andreas Kallur spelade Hockey i NHL för New York Islanders. Tvillingsystrarna är därmed både svenska och amerikanska medborgare, men eftersom att de är uppvuxna och än idag bor i Sverige ser de sig själva som svenskar.

Susanna Kallur

Susanna eller Sanna som hon ofta kallas, vann sitt första internationella mästerskap för juniorer år 2000 och för seniorer år 2005. Hon har sedan 2008 ett världsrekord på 60 meter häck inomhus, som ingen än så länge slagit. Hon är bosatt i Falun och tävlar för Falu IK. År 2006 tilldelades hon Jerringpriset och idag arbetar hon vid ÅF i Falun med Informationsfrågor. Hon tränar för Anders Henriksson och Torbjörn Eriksson.

 

Jenny Kallur

Jenny Kallur är en före detta häcklöpare som precis som sin tvillingsyster tävlade för Falu IK. Då systrarna tävlat i samma sport och båda två varit väldigt framgångsrika har de ofta tävlat mot varandra. Tillexempel år 2001 då de tävlade i U23- EM och Jenny kom på en andraplats, efter tvillingsystern Susanna. År 2005 bildade Jenny tillsammans med Carolina Klüft, Susanna Kallur och Emma Rienas ett starkt stafettlag på 4×100 meter. De sprang på Grand Prix den 14 juni på tiden 43,95, vilket betydde att de klarade sig under VM-kvalgränsen som låg på 44,00. De förbättrade sig ytterligare den 26 juli då de slog nytt svenskt rekord på 43,67, vilket gav dem ett klartecken att delta i VM. Vid VM blev de utslagna trots att de tangerade sitt nysatta rekord 43,67. De förbättrade den 27 augusti sitt svenska rekord ytterligare då de fick tiden 43,61. Jenny hade återkommande skador och meddelade år 2011 att hon avslutade sin idrottskarriär.